Православный церковный календарь. Месяцеслов
Церковь почитает и вспоминает
Мчч. Лукиллиана, Клавдия, Ипатия, Павла, Дионисия и мц. Павлы девы (270–275).
Перенесение мощей блгв. царевича Димитрия из Углича в Москву (1606). Сщмчч. Лукиана епископа, Максиана пресвитера, Иулиана диакона, Маркеллина и Сатурнина в Бельгии (81–96).
Прмч. Киприана Нелидова (1934); сщмч. Михаила Маркова пресвитера (1938).
Югской иконы Божией Матери (1615).
Чтение за Богослужением
Р и м . , 8 5 з а ч . , I I I , 2 8 – I V , 3 . М ф . , 2 4 з а ч . , V I I , 2 4 – V I I I , 4 < b r > < s m a l l c l a s s = " t e x t - m u t e d " > Е с л и с о в е р ш а е т с я с л у ж б а б л г в . ц а р е в и ч а Д и м и т р и я , т о н а л и т у р г и и – ч т е н и я б л г в . ц а р е в и ч а : 2 Т и м . , 2 9 2 з а ч . , I I , 1 – 1 0 . И н . , 5 2 з а ч . , X V , 1 7 – X V I , 2 , и д н я . < / s m a l l > . .Тропарь мученика Лукиллиана, глас 4:
Му́ченик Твой, Го́споди, Лукиллиа́н/ во страда́нии свое́м вене́ц прия́т нетле́нный от Тебе́, Бо́га на́шего,/ име́яй бо кре́пость Твою́,/ мучи́телей низложи́,/ сокруши́ и де́монов немощны́я де́рзости./ Того́ моли́твами// спаси́ ду́ши на́ша.
Кондак мученика Лукиллиана, глас 2:
Звезда́ све́тлая яви́лся еси́,/ непреле́стная ми́рови,/ Со́лнца Христа́ возвеща́ющи,/ заря́ми Твои́ми, страстоте́рпче Лукиллиане,/ и пре́лесть погаси́л еси́ всю,/ нам же подае́ши свет,// моля́ся непреста́нно о всех нас.
Тропарь благоверного царевича Димитрия, глас 3:
Днесь вельми́ хва́лится ца́рствующий град Москва́,/ име́я в себе́ пра́ведныя твоя́ мо́щи,/ благове́рне царе́виче Дими́трие,/ я́ко цве́ти благоуха́ннии,/ пребыва́еми во святе́м хра́ме,/ просвеще́ние подаю́т душа́м и те́лом на́шим./ Тем ра́достно тя восхваля́ем,/ и честно́е пренесе́ние моще́й твои́х ве́рно почита́ем, и мо́лим тя:/ моли́ Христа́ Бо́га// дарова́ти нам ве́лию ми́лость.
Кондак благоверного царевича Димитрия, глас 4:
́Яко пресве́тлая звезда́,/ яви́лся еси́ днесь в ца́рствующем гра́де Москве́,/ благове́рне царе́виче Дими́трие,/ сия́я пра́ведными свои́ми мощми́./ К ни́мже притека́юще, исцеле́ния дар прие́млем и глаго́лем:/ ра́дуйся, всекра́сне душе́ю,/ благоро́дне Дими́трие,/ я́ко прия́л еси́ от Бо́га ве́лий сей дар// и вене́ц нетле́нный.
Господь никогда не нарушает нашей свободы. Он дает нам право выбора даже в том случае, когда речь идет о нашем спасении – принять его или отвергнуть. Когда мы принимаем Крещение, входим в Церковь и становимся ее чадами, тогда благодать Божия, которая открылась роду человеческому и излилась на него через пришествие в мир Спасителя, и начинает оплодотворять нашу жизнь. Благодать начинает действовать внутри нас, создавая мощный щит, способный остановить влияние внешней темной силы. Благодатью Божией мы защищаемся от диавола, от греха. Мы действительно обретаем спасение.
Неделя 3-я по Пятидесятнице. Глас 2-й.
завтра, 17 июня 2018 г.