Православный церковный календарь. Месяцеслов

4 июля 2018 г. / 17 июля 2018 г., Вторник6 июля 2018 г. / 19 июля 2018 г., Четверг
5 июля 2018 г. / 18 июля 2018 г., Среда

Церковь почитает и вспоминает

Прп. Афанасия Афонского (1000).

Обре́́тение честных мощей прп. Сергия, игумена Радонежского (1422).

Мцц. Анны и Кириллы (304). Прп. Лампада Иринопольского (X).

Cщмч. Геннадия Здоровцева пресвитера, прмцц. вел. кн. Елисаветы и инокини Варвары Яковлевой (1918); прп. Агапита Таубе исп. (1936).

Иконы Божией Матери, именуемой «Экономисса».

Чтение за Богослужением

У т р . М ф . , 4 3 з а ч . , X I , 2 7 3 0 . Л и т . 1 К о р . , 1 4 5 з а ч . , X , 1 2 2 2 . М ф . , 6 8 з а ч . , X V I , 2 0 2 4 . П р п . : Г а л . , 2 1 3 з а ч . , V , 2 2 V I , 2 . Л к . , 2 4 з а ч . , V I , 1 7 2 3 . П р м ц . : 2 К о р . , 1 8 1 з а ч . , V I , 1 1 0 . М ф . , 6 2 з а ч . , X V , 2 1 2 8 ( < s m a l l c l a s s = " t e x t - m u t e d " > Ч т е н и я п р м ц . в е л . к н . Е л и с а в е т ы ч и т а ю т с я , е с л и е й с о в е р ш а е т с я с л у ж б а . < / s m a l l > ) .
Тропарь преподобного Сергия, глас 8:

От ю́ности восприя́л еси́ Христа́ в души́ твое́й, преподо́бне,/ и па́че всего́ вожделе́л еси́ мирска́го мяте́жа уклони́тися:/ му́жески в пусты́ню всели́лся еси́/ и ча́да послуша́ния в ней, плоды́ смире́ния, возрасти́л еси́./ Те́м, быв Тро́ице вселе́ние,/ чудесы́ твои́ми всех просвети́л еси́, приходя́щих к тебе́ ве́рою,/ и исцеле́ния всем подая́ оби́льно.// О́тче наш Се́ргие, моли́ Христа́ Бо́га, да спасе́т ду́ши на́ша.

Кондак преподобного Сергия, глас 8:

Днесь, я́ко со́лнце пресве́тло, возсия́вше от земли́,/ честны́я мо́щи твоя́ нетле́нны обрето́шася,/ я́ко благоуха́нный цвет, мно́жеством чуде́с сия́юще,/ и всем ве́рным источа́юще разли́чная исцеле́ния,/ и веселя́ще избра́нное твое́ ста́до,/ е́же му́дре собра́в, до́бре па́ствил еси́./ О ни́хже и ны́не Тро́ице предстои́ши, моля́ся,/ и во́инству победи́тельная на враги́ дарова́ти,/ да вси вопие́м ти:// ра́дуйся, Се́ргие богому́дре.

Тропарь преподобномученицы великой княгини Елисаветы, глас 1:

Смире́нием досто́инство кня́жеское сокры́вши,/ богому́драя Елисаве́то,/ сугу́бым служе́нием Ма́рфы и Мари́и/ Христа́ почти́ла еси́./ Милосе́рдием, терпе́нием и любо́вию себе́ предочи́стивши,/ я́ко же́ртва пра́ведная Бо́гу принесла́ся еси./ Мы же, чту́ще доброде́тельное житие́ и страда́ния твоя́,/ я́ко и́стинную наста́вницу усе́рдно про́сим тя:/ свята́я му́ченице вели́кая княги́не Елисаве́то,// моли́ Христа́ Бо́га спасти́ и просвети́ти ду́ши на́ша.

Кондак преподобномученицы великой княгини Елисаветы, глас 2:

Вели́чие по́двига ве́ры кто пове́сть:/ во глубине́ земли́, я́ко в раи́ све́тлости,/ страстоте́рпица вели́кая княги́ня Елисаве́та/ со А́нгелы во псалме́х и пе́ниих ра́довашеся/ и, убие́ние претерпева́ющи,/ о безбо́жных мучи́телех взыва́ше:/ Го́споди, прости́ им грех сей,/ не ве́дят бо, что творя́т./ Тоя́ моли́твами, Христе́ Бо́же,// поми́луй и спаси́ ду́ши на́ша.

Вера есть величайшая сила – духовная и интеллектуальная, способная так устроить человеческую душу, что человек становится счастливым и достигает той цели бытия, к которой, собственно, и призывают его все философии, все мировоззрения, а если говорить применительно к нашему времени – все политические программы. Все говорят, что человек будет жить лучше, жить счастливо, если он сделает то-то и то-то. Мы знаем, что во всем этом может быть лишь какая-то крупица правды, вся же правда только в Слове Божием.

Следующий праздник

Неделя 8-я по Пятидесятнице. Глас 7-й.

через 3 дня, 22 июля 2018 г.